اخبار اسلایدی
سکته مغزی، با شیوه زندگی سالم، ورزش کردن و تغذیه مناسب، تا حدود زیادی قابل اجتناب است
گفتگو، رمضان شهسواری. بنا به اظهار دکتر فاطمه عسگری صدر، متخصص مغز و اعصاب، بیماری سکته مغزی به عنوان یکی از علل مهم ناتوانی جسمانی و مرگ و میر، صرف نظر از عوامل مرتبط با سن، نژاد و خصوصیات سرشتی -که گریزناپذیر است- با داشتن شیوه زیست سالم، ورزش کردن و تغذیه مناسب، تا حدود زیادی قابل اجتناب است.
پیشرفت علم پزشکی، بهانه ای برای غفلت از خودمراقبتی!
دکتر عسگری صدر، با اذعان به اینکه پزشکان و سیاست گذاران سلامت، همواره معتقدند که در موضوع سکته ها، بویژه سکته مغزی، پیشگیری بر درمان ارجح است؛ عنوان کرد: جدا از پیشرفت های عرصه های تشخیصی و درمانی، رویکرد اصلی، باید توجه دادن مردم به موضوع پیشگیری باشد.
این پزشک شاغل در کلینیک ویژه شماره 2 دانشگاه علوم پزشکی قزوین، تصریح کرد که مردم نیز نباید به بهانه پیشرفت علم پزشکی، از خودمراقبتی، غفلت کنند.

لزوم آگاه بودن مردم از عوامل خطر بیماری
وی تأکید کرد که آنچه افراد را در معرض افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی قرار می دهد، مواردی مانند: دیابت، افزایش کلسترول خون و کم بودن میزان کلسترول مفید، چاقی شکمی و فشار خون است.
این پزشک شاغل در کلینیک ویژه شماره 2 دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با گفتن اینکه اگر فردی دو مورد از عوامل خطر ذکر شده را به صورت همزمان داشته باشد، در خطر ابتلا به سکته مغزی است؛ هشدار داد که بی تحرکی و پُرخوری مهمترین علل افزایش احتمال خطر این بیماری است.

سه ساعت طلایی در درمان موفق بیمار دچار سکته مغزی
دکتر عسگری، اختلال در صحبت کردن ( مانند: سنگینی تکلم، عدم توانایی تکلم و ناتوانی در درک کلمات)، ضعف اندام ها (بخصوص در یک نیمه بدن)، اختلال حس لمس سطحی و درد و عدم تعادل را از مهمترین علائم شروع سکته مغزی عنوان کرد.

وی تأکید کرد: رساندن زود هنگام بیمار، یعنی تا سه ساعت از زمان شروع علائم سکته مغزی، به موفقیت درمان بیمار کمک می کند.